Studii de caz – PU
In intampinarea nevoilor dumneavoastra va oferim o lista cu preturi medii la unele operatii din domeniu, fara a avea preferinta de a crea un standard.
termoizolatii mansarde, termoizolatii pereti exteriori, termoizolatii pereti interiori, termoizolatii fatade, termoizolatii hale civile, termoizolatii hale industriale, termoizolatii depozite de cereale, termoizolatii ferme, hidroizolatii bazine, hidroizolatii piscine,termo-fonoizolatii teren squash, termo-fonoizolatii pereti despartitori case, termo-fonoizolatii planseu cafenea vieneza, termo-hidroizolatii terase, termo-hidroizolatii blocuri, termo-hidroizolatii balcoane, termo-hidroizolatii plansee case, lucrari de termoficare
14093
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14093,bridge-core-1.0.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Studii de caz – PU

–STUDII DE CAZ–

Spuma Poliuretanică Bicomponentă Rigidă (PU)
– o izolaţie premium –

baner-aislamiento-800x380

Termoizolare perete interior PU

Termoizolatia interioara a pereţilor exteriori este procedura optima atunci când izolarea din exterior nu este posibila Tocmai cladirilor mai vechi cu fatade ce trebue pastrate sau care sunt protejate ca monument prezinta adesea o protectie termica redusa care poate fi imbunatatita in proporţie de peste 60% cu ajutorul termoizolatiei la interior Punerea In opera este comparativ mai rentabila pentru ca spuma este aptcata pe cladire fara schela si poate fi realizata succesiv de la un spatiu la altul Pentru că temperatura suprafeţei interioare a peretelui creste cu cca 2-4 grade, acest lucru actioneaza pozitiv asupra climatului interior Materialul de termoizolare se aplica uşor pe latura interioara a peretelui exterior. Dupa un timp scurt de intarire stratul de termoizolare este acoperit pe partea dinspre incapere cu sistemul de tencuiala decorativa.

 

300px-Sol_3.1-175x225
aislamiento_espuma-sds-175x225

Termoizolare perete interior,
acoperit cu sistem gips-carton

   Cladirile mai vechi cu fatade ce trebuie păstrate sau care sunt protejate ca monument prezinta adesea o protecţie termică redusă. care poate fi imbunatatita in proporţie de peste 60% cu ajutorul termoizolatiei la interior Punerea In operă este comparativ mai rentabila pentru ca spuma este apliata pe cladire fara schela si poate ft realizata succesiv de la un spaţiu la altul Pentru ca temperatura suprafeţei interioare a peretelui creste cu cca2-4 grade acest lucru acţionează pozitiv asupra climatului interior Materialul de termoizolare se aplica uşor pe latura interioara a peretelui exterior In spatiile formate de cadrul metalic al sistemului gips- carton.
Dupa un timp scurt de intarire stratul de termoizolare este acoperit pe partea dinspre încăpere cu sistemul de placi gips-carton ulterior finisajul.

Termoizolare cu PU zidărie dublă

       Multe cladiri sunt realizate din zidărie cu pereti dubli din motive optice sau structurale sau pentru protecţie impotnva condiţiilor climaterice extreme Pentru ca aerul rece dintre zidul exterior şi cel interior consumul de energie al clădim să fie influenţat negativ, spaţiul dintre aceştia este prevăzut cu un strat de termoizolare
in acest caz pe peretele exterior se aplică in straturi, fără rosturi. spumă poliuretamcă Pentru a garanta o prindere mai sigură a materialului de izolare, trebuie ca stratul suport să fie fara praf şi uscat Faţa exterioară a peretelui aparent din  piatră spartă sau zidâne tencuită formează un înveliş aparent extenor şi serveşte, in acelaşi, timp ca strat de protecţie De regulă intre termoizolaţie şi zidăria aparentă există un strat de aer cu grosime de 2-4 cm. care usucă umezeala sau apa de ploaie ce poate pătrunde.

300px-Sol_3.5-175x165
exterior1-175x200

Termoizolare cu PU perete exterior,
acoperire cu tencuiala decorativă

     Printr-un metru pătrat de perete fără termoizoiaoe se pierd pe an intre 100 si 150 de kW de energie din încălzire, ce corespund la aproximativ 10 pana la 15 Iitri de păcură sau pana la 15 metri cubi de gaz Această pierdere poate ti redusă până la 90% utilizand termoizolatia externă Spuma pulverizata cu putere mare de termoizolare este aplicata  direct pe peretele curatat de praf fara amorsa
Pe stratul de material termoizolant întărit se aplica un strat de subtencuiala special ca suport de adererţă pertru tencuiala exterioara finala, decorativa. Prinderea obligatorie a termoizolatiei in dibluri sau aplicarea uni strat de ţesătură, specifice sistemelor conventionale nu sunt necesare in cazul spumei.

Termoizolare cu PU sarpanta.

Pnn aşa-numita termoizolaţie intr-e căpriori, sub asterială se înţelege ca in acest caz termoizolaţia este aplicată intr-e căpriori, asteriala acoperişului dinspre interior Este procedura optima atunci când izolarea  poate fi imbunatatita in proporţie de peste 60% cu ajutorul termoizolatiei la interior Punerea In opera este comparativ mai rentabila pentru ca spuma este aplicata pe cladire fara schela si poate fi realizata succesiv de la un spatiu la altul Pentru că temperatura suprafeţei interioare a acoperisului creste cu cca 4-7 grade, acest lucru actioneaza pozitiv asupra climatului interior Materialul de termoizolatie se aplica usor  intr-e capriori direct pe asteriala.

1-175x279
300px-Sol_3.11-175x154

Termoizolare cu PU hale industriale ,grajduri, hale de depozitare etc.

 

Construcţiile agricole, industriale precum grajdurile,sau halele de depozitare sunt expuse la .Vaporii şi secreţiile animalelor, gazele de la utilajele agricole, cât şi umezeala crescută a aerului şi apa de condens afectează construcţiile. La acestea se adaugă influenţele externe ale mediului precum furtuni, precipitaţii, zăpadă, grindină şi caldura.
Un material de termoizolare pentru aplicaţii agricole ar trebui să fie durabil, rezistent şi bineînţeles rentabil din punctul de vedere al costurilor.
Cu PU pot fi termoizolate toate tipurile de geometrii exterioare şi acoperişuri atât la interior cât şi la exterior. Materialul întărit protejează efectiv la curenţii de aer şi întăreşte, datorită stratului de termoizolare compact şi fără rosturi, construcţia portantă a clădirii.
PU contribuie astfel la creşterea duratei de viaţă şi a păstrării calităţii materialului de construcţie.Pu este un material Ecologic 100%

Termoizolare cu PU perete exterior,
tip faţadă ventilată

Termoizolaţia exterioară în spatele faţadei de tip   înveliş ventilat poate fi folosită atât la construcţiile noi, cât şi la renovarea celor vechi. Faţada de tip cortină serveşte drept protecţie împotriva intemperiilor ă părţilor de construcţie exterioare şi oferă multă libertate în configurare ca faţadă decorativă. Pentru realizarea unei faţade de tip cortină se ancorează pe peretele exterior suporţi metalici de fixare şi se pulverizează pe perete.
In funcţie de tipul de faţadă se instalează montanţi portanţi verticali din lemn sau şine portante din aluminiu pentru prinderea propriu-zisă a faţadei de tip cortină. între faţadă şi termoizolaţie ar trebui să existe un strat de aer de cca. 2 până la 4 cm, ce usucă apa de ploaie pătrunsă între rosturile plăcilor şi vaporii de apă difuzaţi înspre exterior.

FACHADA-VENTILADA-1-640x4631-175x279
300px-Sol_3.8-175x154

Termoizolare cu PU sub pardoseala.

Stratul de termoizolare serveşte la separarea spaţiilor încălzite de cele neîncălzite în interiorul unei clădiri şi micşorează pierderea valoroasă de energie de încălzire. Chiar şi în cazul spaţiilor utilizate doar parţial, termoizolarea pe pardoseli prevăzute cu încălzire prezintă avantaje, pentru că pardoseala „rece” se încălzeşte mai repede iar căldura nu este transferată în placa de pardoseală. Ca şi în cazul termoizolării pardoselii de sub acoperiş, spuma este pulverizata simplu pe pardoseala uscată şi fără praf.
Tubulaturile, instalaţiile de apă, încălzire sau cele electrice pot fi încorporate în spumă simplu şi uşor. După un timp scurt de întărire se aplică şapa şi tubulatura pentru încălzire, moment în care şapa este separată de termoizolaţie printr-o folie. Spuma poliuretanică rezistentă în mod special la compresiune garantează, chiar şi la sarcini de durată asupra şapei, un strat suport sigur, cu capacitate de termoizolare extraordinară.

Termo-hidroizolatia acoperisurilor plane cu PU si Polyurea

Copertarea acoperişurilor plane în cazul construcţiilor noi şi renovarea vechilor clădiri cu acoperiş plan se numără printre domeniile principale de aplicare pentru spuma pulverizabilă poliuretanică. Termoizolarea acoperişurilor plane impune cerinţe mari materialului de termoizolare pentru că acoperişul plan trebuie să reziste la diverse solicitări precum oscilaţii mari de temperatură, expunere la zăpadă, ploaie, vânt. Este dovedit că aplicarea pe acoperiş aduce economii de timp de până la 80% şi economii de investiţii de până la 50% faţă de procedeul de termoizolare convenţional. Locuri critice, inaccesibile, precum luminatoarele sau parapeţii pot fi uşor termoizolate. Chiar şi membranele bituminoase(în anumite cazuri) pot să fie acoperite fără probleme cu spumă.
La doar câteva minute după acoperire, spuma de termoizolare este întărită şi se poate păşi pe ea. Ca încheiere se aplică, în cazul teraselor semicirculabile, membrane poliureice, ce pot oferi o rezistenţă mecanică bună şi protecţie UV.

hidroizolarea-unei-terase