Despre spuma poliuretanica
In intampinarea nevoilor dumneavoastra va oferim o lista cu preturi medii la unele operatii din domeniu, fara a avea preferinta de a crea un standard.
termoizolatii mansarde, termoizolatii pereti exteriori, termoizolatii pereti interiori, termoizolatii fatade, termoizolatii hale civile, termoizolatii hale industriale, termoizolatii depozite de cereale, termoizolatii ferme, hidroizolatii bazine, hidroizolatii piscine,termo-fonoizolatii teren squash, termo-fonoizolatii pereti despartitori case, termo-fonoizolatii planseu cafenea vieneza, termo-hidroizolatii terase, termo-hidroizolatii blocuri, termo-hidroizolatii balcoane, termo-hidroizolatii plansee case, lucrari de termoficare
16570
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16570,bridge-core-1.0.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Despre spuma poliuretanica

Despre spuma poliuretanica

www.izolari-ignifugari.ro

Spuma poliuretanica

Suntem specialisti in aplicatiile cu spuma poliuretanica datorita experientei noastre de peste 9 ani de cand suntem prezenti pe piata.Va oferim o oferta bogata, competitiva, flexibilitate, cooperare si standarde inalte de calitate.
Spuma din poliuretan cu celule inchise PUR – este un “material al viitorului” si asigura o izolatie termica excelenta. Prin pulverizare se creeaza un strat cu integritate mare, eliminand riscul de punti termice. In plus, stratul de spuma poliuretanica, format din celule inchise, nu absoarbe umezeala.
Spuma are o performanta mult mai buna de izolare termica ( coeficient de conductivitate termica lambda ), decat materialele traditionale.
Acest lucru rezulta din faptul ca agentul de pulverizare-spuma de expandare este un produs, care, spre deosebire de aer, nu include vapori de apa, un factor care afecteaza in mod semnificativ performanta termica.
Structura din spuma de poliuretan cu celule inchise, elimina libera circulatie a gazului dintre celule, si astfel – fenomenul de transfer de caldura prin convectie.

Avantajele poliuretanului

Izolatia cu spuma poliuretanica este mult mai eficace decat vata ( minerala, sticla),sau polistiren,si este indeosebi utilizata de oamenii care se gandesc la viitor si care in timp nu au vrut sa fie dezamagiti de eficacitatea izolarii termice. Vata minerala de sticla si alte materiale izolante au un defect serios pentru clima noastra. Colectia de umiditate ( condens ) din fibre, care rezulta in fluxul de energie termica creste si, prin urmare, materialul de izolare termica scade. Umiditatea prezenta pentru o perioada lunga de timp, poate duce la distrugerea materialului izolant , fenomenele de condensare, iarna, atunci cand se inregistreaza diferente mari de temperatura cauzeaza acumularea lenta de umiditate, apa si duce la scaderea calitatii izolarii termice. Reducerea eficientei materialului folosit pentru izolatie combinata cu umezeala poate duce la mucegai.
Cea mai buna metoda de a reduce absorbtia de umiditate in izolarea termica a acoperisului ( mansarde ), in cladiri, este izolatia cu spuma poliuretanica.
Spuma poliuretanica rigida este produsa prin amestecare, in conditii controlate, a doua ingrediente organice. Crearea unei structuri extrem de cross-linked corecta este esentiala pentru atingerea performantei relevante de spuma, celule mici, inchise care contin un agent de spumare, cu o conductivitate termica scazuta si o rezistenta mecanica adecvata.
Produsul astfel obtinut umple spatiile de izolat creand in acelasi timp o bariera termica si prin consolidarea mecanica a structurii.Acest lucru ofera rigiditate structurala, evitarea contractiilor si extinde durata de viata.
Adera excelent la materialele frecvent utilizate in constructii, adera la orice substrat (hartie , asfalt, beton, ipsos, ciment, lemn, PAL , otel). Nu are nevoie de sistem de fixare mecanica sau de adezivi speciali.
Previne dezvoltarea de ciuperci si bacterii; Produsul este rezistent la atacul rozatoarelor si a insectelor.
Rezistenta mare la acizi si baze, precum si uleiuri diluate si in solventi. Rezistenta mecanica buna in raport cu densitatea sa.
Viteza de executie si de mobilitate, capacitatea de a trece rapid la orice lucrare, fara necesitatea de a transporta si stoca produse voluminoase, caracteristici generale ale altor material izolante.

Proprietatile fizice si tehnice ale spumei poliuretanice

 • izolatie excelenta – la o densitate de 42-60 (la cerere) kg/m3, doar 4% din volum este un solid, 96% din parametrii de izolare determina coeficientul de conductivitate termica mai mic de 0,020 W / mK
 • are densitate mica, materialul are greutate scazuta si reduce costurile de transport si de instalare
 • rezistenta mecanica ridicata – valori ridicate ale parametrilor mecanici de spuma rigida PUR / PIR, de exemplu, compresia, forfecare si ruptura
 • compatibilitatea cu cele mai multe materiale comune in constructii
 • capacitatea de a procesa intr-un proces continuu si spray-in-situ sau injectare
 • aderenta foarte mare asigura o legatura puternica cu majoritatea materialelor de constructii
 • absorbtie redusa de apa si permeabilitate la vaporii de apa
 • rezistenta la ciuperci, mucegai si rozatoare
 • rezistenta chimica pentru a dilua lichide alkaline, acizi si solventi organici
 • rezistenta la foc – spuma poliuretanica are o rezistenta sporita la foc si in unele cazuri poate ajunge chiar la parametrii de inflamabilitate.

Spuma poliuretanica se aplica prin pulverizare cu ajutorul unui dispozitiv de inalta presiune. Ca urmare se realizeaza o excelenta izolatie termo si hidro. (0.020 – 0.025 W / mK).
Materia prima pentru obtinerea spumei din poliuretan este petrolul, dar, de asemenea si resurse regenerabile, precum sfecla de zahar, porumb sau cartofi.Spuma rigida de poliuretan este formata prin reactia chimica a materiilor prime lichide cu adaos de agenti de expandare. Ca agent de expandare este utilizat in principal CO 2 , rar HCFC.

Aplicatii ale spumei poliuretanice

 • Izolarea termica a acoperisurilor – spuma poate fi aplicata pe diferite substraturi (de metal, beton, tabla, faianta, gudron), si, prin urmare, este aplicabila atat pe suprafate noi , precum si in renovari.
 • Acoperisuri si mansarda- spuma poliuretanica este ideal adaptata pentru mansarda, permite izolarea perfecta a podelei din interior, chiar si in locurile greu accesibile.
 • Izolarea termica de hale industriale – viteza de executie si excelente proprietati de izolare pentru instalatiile industriale mari.
 • Izolarea termica a cladirilor realizate din tabla trapezoidala – aderenta foarte buna a poliuretanului la diferite substraturi
 • Izolarea termica a depozitelor frigorifice, containere frigorifice.
 • Izolarea termica a partitiilor verticale si orizontale – spuma poliuretanica umple tot spatiul din compartiment.

Specificatii

 • proprietati izolatoare 0.023 W / (mxK) valoarea declarata la 10 ° C
 • durabil pentru a rezista la temperaturi aproximativ -50 ° C la +100 ° C
 • Pe termen scurt de caldura rezistenta la + 250 ° C
 • coeficientul de rezistenta la difuzia vaporilor de apa 60 μ
 • compresiune 514kPa
 • rezistenta la tractiune 608kPa
 • densitatea in vrac 60kg/m3 ± 10
 • minim Grosimea stratului 30mm

Beneficiile izolatiei cu spuma poliuretanica

Izolatia cu poliuretan are multe beneficii. Spuma PUR umple cele mai mici colturi, si ofera, in contrast cu alte materiale izolante, o finisare fara probleme, fara lacune sau fante. In locurile in care alte materiale esueaza, spuma poliuretanica izoleaza perfect!
Spuma poliuretanica este pulverizata rapid si are nevoie de doar doua-trei minute sa se usuce. Acest lucru economiseste timp fata de alte metode.
Spre deosebire de alte materiale, nu contine fibre iritante sau elemente toxice, care dau nastere la alergii sau iritatii ale pielii.
In ultimii ani, acest tip de izolatie este din ce in ce mai folosit pentru izolarea acoperisului si a peretilor, existand o tendinta clara de crestere.
S-a inteles ca beneficiile izolatiei cu poliuretan nu se compara cu cele ale altor materialele de izolare si tehnici traditionale!
O buna izolare termica ajuta la economii de 40% la factura de energie in timp ce confortul nu pierde nimic.
Ecologistii si economistii avertizeaza ca se inregistreaza o nevoie urgenta de a consuma mai putina energie.

Caracteristicile izolarii cu poliuretan
Caracteristici tehnice

 • Conductivitate termica: 0,025 W / mK conform NBN B62-203
 • Densitate Space sau greutate: 35 kg / m, în conformitate cu ISO 845
 • Rezistenta la compresiune la 10% deformare: 254 kPa sau aproximativ 2,5 kg / cm ²
 • Distorsiune la o sarcină de 2.000 kg / m²: 0,1 mm sau 0,25%
 • Punctul de încărcare de transformare (cu diametrul de 60 mm, 70 kg): 2.95 mm
 • Absorbţia prin scufundare în apă: 0.371%
 • Umflarea de a stabiliza după 28 de zile: + 0,08%
 • Coeficient de dilatare termică între 20 ° C şi 70 ° C: 0,03 mm / mK pentru lungimea şi lăţimea, 0 mm / mK pentru grosimea

Grosimea stratului de izolare

Pentru diferite grosimi de izolatie de poliuretan pulverizat vă oferă următoarele valori:
Grosime Valoarea U-(k) Valoarea R

 • 3 cm 0.83 W / m² K 1.20 m² K / W
 • 4 cm 0.62 W / m² K 1.61 m² K / W
 • 5 cm 0,50 W / m² K 2.00 m² K / W
 • 6 cm 0.42 W / m² K 2.38 m² K / W
 • 8 cm 0.31 W / m² K 3.22 m² K / W
 • 10 cm 0,25 W / m² K 4.00 m² K / W
 • 12 cm 0.21 W / m² K 4.76 m² K / W
 • 14 cm 0.18 W / m² K 5.62 m² K / W

Procesul de producere a spumei poliuretanice

In productia de spume pot distinge patru etape:
1. Perioada de latenta , care incepe la amestecarea componentelor, si se termina atunci cand amestecul incepe sa creasca in volum. La acel moment incepe sa emita dioxid de carbon, dar in cantitati mult mai mari decat limitele sale de solubilitate. Aceasta faza, datorita formarii de nucleu a porilor se numeste perioada de formare a embrionului.
2. Perioada de crestere incepe cu cresterea volumului de expansiune, si se termina cu odata cu obtinerea volumului maxim de spuma. Aceasta perioada se caracterizeaza printr-o secretie intensa de dioxid de carbon, emanand gaze.
3. Perioada de stabilizare a spumei, pentru formarea de polimer, in faza finala de crestere a spumei. Aceasta tranzitie de faza este caracterizata printr-un amestec de componente lichide intr-un polimer solid de greutate moleculara mare.
4. Pubertate – este etapa cea mai lunga. Molecule mari de polimer se leaga de sectiuni transversale, formand molecule mari de cross-linked.

Eficienta izolarii poliuretanice

Grosimea unei izolatii depinde de capacitatea de izolare (sau valoarea lambda) a materialului izolant.
Poliuretanul are o valoare lambda de 0,025 W / mK, cea mai bună izolare. Prin urmare, o grosime mai mică este necesară pentru a obţine aceeaşi valoare de izolare comparative cu a altor materiale de izolare.

 • 3 cm poliuretan izoleaza mai bine decat:
 • 5 cm vată de sticlă sau minerala (lambda = 0.040 W / mK), sau 62% mai mare
 • 4.2 cm polistiren (lambda = 0.035 W / mK), sau 40% mai mare
 • 12 cm polistiren mortar (lambda = 0,10 W / mK) sau 400% mai mare
 • 22 cm de spumă de beton (lambda = 0.035 W / mK) sau 735% mai mare
 • EFICIENTA ENERGETICA

  Izolaţia este unul dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi (din punct de vedere cost) de a îmbunătăţi eficienţa energetică a clădirilor, fie că acestea sunt vechi sau noi.
  O eficienţă energetică sporită înseamnă că este mai uşor să menţineţi o temperatură internă confortabilă.

 • REZISTENTA LA APA

  Pătrunderea apei sau a umidităţii pot mări în mod semnificativ conductivitatea termică a unor materiale de izolaţie. La un conţinut de aproximativ 1% umezeală din volum, conductivitatea anumitor materiale fibroase creşte abrupt cu circa 85%.

 • DURABILITATE

  Contactul cu substanţe chimice poate afecta proprietăţile anumitor materiale de izolaţie.
  Panourile izolante din spumă poliuretanică rigidă sunt în cea mai mare parte rezistente la substanţele chimice utilizate în industria construcţiilor


Ne puteti contacta oricand la 0722 777 647 sau pe
daniel_cosac@yahoo.com