Beneficile spumei poliuretanice
In intampinarea nevoilor dumneavoastra va oferim o lista cu preturi medii la unele operatii din domeniu, fara a avea preferinta de a crea un standard.
termoizolatii mansarde, termoizolatii pereti exteriori, termoizolatii pereti interiori, termoizolatii fatade, termoizolatii hale civile, termoizolatii hale industriale, termoizolatii depozite de cereale, termoizolatii ferme, hidroizolatii bazine, hidroizolatii piscine,termo-fonoizolatii teren squash, termo-fonoizolatii pereti despartitori case, termo-fonoizolatii planseu cafenea vieneza, termo-hidroizolatii terase, termo-hidroizolatii blocuri, termo-hidroizolatii balcoane, termo-hidroizolatii plansee case, lucrari de termoficare
16591
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16591,bridge-core-1.0.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Beneficile spumei poliuretanice

Beneficile spumei poliuretanice

www.izolari-ignifugari.ro

Spuma Poliuretanică Bicomponentă Rigidă (PU) – o izolaţie premium

Funcţia primară a oricărui material izolant este performanţa termică.
Izolaţia poliuretanică are o conductivitate termică (sau lambda) foarte scăzută, cu valori pornind în mod normal de la 0.022 W/m.K. , ceea ce face ca izolaţia PU să fie unul dintre cele mai eficiente materiale disponibile la momentul actual pentru o gamă largă de aplicaţii.
Performanţa termică înaltă este doar unul dintre beneficiile acestui material. Există o serie întreagă de alte caracteristici cheie care fac din poliuretan o adevărată izolaţie premium.

Beneficiile izolaţiei

Izolaţia este unul dintre cele mai importante aspecte din condiţiile tehnice speciale ale unei clădiri dintr-o serie de motive:

 •  Aceasta măreşte eficienţa energetică, menţinând consumul energetic şi costurile aferente la un nivel scăzut.
 • Protejează mediul reducând consumul de energie şi diminuând emisiile de CO2.
 • Asigură beneficii economice datorită facturilor de energie reduse şi securităţii sporite în alimentarea cu energie.
 • Contribuie la progresul social asigurând confort şi sănătate sporite, deblocând venituri disponibile şi creând locuri de muncă.

Conductivitate termică redusă

în funcţie de făţuială şi grosime, PU poate atinge o conductivitate termică redusă de la 0.022 W/mK până la 0.028 W/mK. Acest lucru face din PU unul din materialele
izolante cele mai eficiente disponibile pe piaţă. Prin comparaţie cu alte materiale, o
grosime mult mai redusă de izolaţie PU este necesară pentru a obţine acelaşi nivel de performanţă.

Mărirea eficienţei energetice

Izolaţia este unul dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi (din punct de vedere cost) de a îmbunătăţi eficienţa energetică a clădirilor, fie că acestea sunt vechi sau noi .
O eficienţă energetică sporită înseamnă că este mai uşor să menţineţi o temperatură internă confortabilă, indiferent de condiţiile meteo de afară.
Acest lucru, la rândul său, duce la consumuri de combustibil mai mici, la facturi mai mici pentru consumator şi la emisii de carbon mai puţine care afectează mediul.
Mai mult decât orice altceva, aceasta oferă o soluţie durabilă, cu condiţia de a utiliza izolaţia adecvată şi de a o instala în mod corect, aceasta va continua să fie eficientă pe durata vieţii clădirii fără a mentenanţă, costul instalării izolaţiei va fi recuperat doar câţiva ani prin economisirile făcute la facturile de energie.

Stabilitate chimică şi biologică

Contactul cu substanţe chimice poate afecta proprietăţile anumitor materiale de izolaţie. Panourile izolante din spumă poliuretanică rigidă sunt în cea mai mare parte rezistente la substanţele chimice utilizate în industria construcţiilor precum:

 • majoritatea solvenţilor utilizaţi în adezivi
 • materiale bituminoase
 • produse de protecţie a lemnului
 • componente de etanşare

în plus, izolaţia poliuretanică nu este sensibilă la efectele plastifianţilor folosiţi în peliculele de etanşare sau la combustibili, uleiuri minerale, acizi şi alcalii diluate, gaze de eşapament sau medii Industriale agresive.
Izolaţia cu spumă rigidă PUR/PIR nu putrezeşte. Aceasta rezistă la mucegai şi la descompunere, este inodoră şi adecvată din punct de vedere fiziologic pentru aplicaţiile tehnice în construcţii.

Durabilitate

Spuma rigidă poliuretanică are o viaţă utilă de mai mult de 50 de ani şi îşi menţine conductivitatea în timp graţie structurii sale de celule închise şi capacităţii de a rezista la impacturi din mediul extern precum infiltrarea umidităţii sau mişcarea aerului.
Deşi există, de obicei, o uşoară creştere a conductivităţii termice pe măsură ce materialul îmbătrâneşte, acest lucru este luat în calcul în lambda declarat (care reprezintă o valoare medie a duratei de viaţă scontate a unei clădiri – un minim de 25 de ani).

 • EFICIENTA ENERGETICA

  Izolaţia este unul dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi (din punct de vedere cost) de a îmbunătăţi eficienţa energetică a clădirilor, fie că acestea sunt vechi sau noi.
  O eficienţă energetică sporită înseamnă că este mai uşor să menţineţi o temperatură internă confortabilă.

 • REZISTENTA LA APA

  Pătrunderea apei sau a umidităţii pot mări în mod semnificativ conductivitatea termică a unor materiale de izolaţie. La un conţinut de aproximativ 1% umezeală din volum, conductivitatea anumitor materiale fibroase creşte abrupt cu circa 85%.

 • DURABILITATE

  Contactul cu substanţe chimice poate afecta proprietăţile anumitor materiale de izolaţie.
  Panourile izolante din spumă poliuretanică rigidă sunt în cea mai mare parte rezistente la substanţele chimice utilizate în industria construcţiilor


Ne puteti contacta oricand la 0722 777 647 sau pe
daniel_cosac@yahoo.com